top of page

OM OSS

Vi har länge experimenterat i köket, allt från smak i dofter till middag i mörker. Många gånger har det varit spännande och utmanande men det har aldrig riktigt varit hemlikt och tryggt. Vi tror att maten är kärnan till mycket i vårt samhälle – kultur, gemenskap, identitet.

Precis som vår inspiratör och namngivare sade tror vi att den matupplevelse vi väljer säger något om oss själva och betyder mer än äventyr och experiment. Den tillåter oss att vara den vi är. Den låter oss djupdyka i världar och skapar minnen och förhoppningar. Den inspirerar, leder till diskussion, skratt och gråt, den förenar och skapar trygghet, glädje, frustration, sorg och längtan.

 

webb5.png

Därför har vi valt att fokusera på just den vi är för att skapa en plats som tillåter allt detta. Med inspiration och råvaror från Frankrike vill vi på Balzac att maten ska vara kärnan till allt annat som du och alla tillsammans kan uppleva runt bordet.

 

På Balzac är det lika enkelt att slinka in och njuta av ett ostron eller en Omelette à la minute som att sitta hela kvällen med goda vänner till bords eller i baren.

 

På våra menyer finner du det vi älskar mest av Frankrike.

Blandningen mellan landsbygdens rustika husmanskost och storstadens mångfald, gör att du närhelst kan finna någonting för din smak, eller något du inte ens visste att du var sugen på.

bottom of page